Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület

A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület 1989-ben alakult Hagyományőrző egyesület. Tagjai többségükben nyugállományú katonák.

1/2015
  WATHAY HÍRLEVÉL

Kedves Barátaim!

Először is szeretném megköszönni az elmúlt évi munkátokat és szeretnék sok sikert és boldogságot kívánni mindenkinek az előttünk álló évre.

Szeretnék sok boldogságot, erőt, egészséget kívánni ez évi két születésnapos barátunknak. Czimeth Gézáné január 31-én ünnepelte nyolcvankettedik, Dr Bocskay László pedig február 01-én a hetvenedik születésnapját.

1. Az elmúlt hírlevél óta végrehajtott feladatok:

-       Az elnökség eben az évben eddig két alkalommal ülésezett, mindekét alkalommal előre tervezett és váratlan napirendi pontokat is tárgyaltunk.

-       Az év végi zárással, az új év nyitásával kapcsolatos adminisztrációs feladatokat végrehajtottuk.

-       Az elmúlt év végén lehetőségünk volt egy eszközbeszerzésre kiírt pályázatra jelentkeznünk, ahol sikeresek voltunk, és az elmúlt év utolsó napjain át is utalta az önkormányzat 75.000 forintot. Egy fényképezőgépet fogunk vásárolni, így a jövőben tudjuk dokumentálni a rendezvényeinket.

-       A Honvédelmi Miniszter kérelmünkre hozzájárult, hogy a Magyar Állam tulajdonában lévő tiszti klub épületében megtarthassuk az irodánkat, havi 1.000 Ft kedvezményes bérleti díj felében. Felvettem a kapcsolatot a Benda ezredessel, a szerződéskötés előkészítése folyamatban van.

-       Az év elején felvettem a kapcsolatot a nyugdíjas klubbal, hogy a több éve általunk szorgalmazott együttműködési szerződést kössük meg. A nyugdíjas klub elnöksége nem zárkózott el. A szerződéstervezetet elkészítettem, az elnökség jóváhagyta. a közgyűlések majd döntenek.

-       Az év elején szintén döntöttünk egy új pályázati lehetőségről. A szociális városrehabilitációs programon belül a Várkörút felújítása kapcsán programokra lehetett pályázni úniós finanszírozással. Úgy döntöttünk, hogy mivel a Várkörút felújítása mellett a Prohászka liget is felújításra kerül, Wathay szobra pedig ott helyezkedik el, esélyesek lehetünk. Egy kiadvány elkészítését terveztük meg, amelyben érintjük a török-kori Székesfehérvárt, Wathay-t és az egyesületünket (Bővebben majd a közgyűlésen.) A pályázatot elkészítettük és benyújtottuk. Ha nyerünk, a program április végéig megvalósul.

-       Képviseltük az egyesületet több városi rendezvényen, illetve partner szervezeteink rendezvényein is.

-       Sajnos voltak olyan programok is, amelyeken idő és lehetőség jiányában, vagy más okok miatt nem tudtunk részt venni.

-       Anyagi helyzetünk nem rózsás, de stabil. Adósságunk nincs, törvényi kötelezettségeinknek eleget teszünk.

2. Közgyűlés előkészítése:

Megkezdtük az éves közgyűlés előkészítését.

-       A közgyűlés időpontja:     2015.03.27.14,00

-       Helyszíne:                         HEMO, 1. sz. tanácsterem.

-       Javasolt tisztségviselők:

- Levezető elnök:                           Fülöp Zsolt Gyula

- Jegyzőkönyv vezető:                   Berdó Gábor Károlyné

- A jegyzőkönyv hitelesítői:            Erdélyi Ferenc

Fehér József

- javasolt napirendi pontok:

1. A választmány és az ellenőrző bizottság beszámolója a 2014-ben végzett munkáról

2. A választmány beszámolója az egyesület   2014. évi gazdálkodásáról. Az egyesület mérlegének ismertetése

3. A választmány javaslata az egyesület 2015. évi munkatervére.

4. A választmány javaslata az egyesület 2015   évi gazdálkodására.

5. Javaslat az egyesület Alapszabályának módosítására

6. Küldött választás a BEOSZ küldöttközgyűlésére

7. Állásfoglalás a BEOSZ-HOKOSZ egyesülésről

-       Ez a levél nem hivatalos közgyűlési meghívó, azt majd mindenkinek időben meg fogom küldeni.

-       Kérek mindenkit, hogy akinek a van más javaslata a közgyűlés tisztségviselőire és napirendjére, jelezze. Arra is kérlek Benneteket, hogy akinek van javaslata az egyesület 2015. évi programjára, írja meg nekem.

-       Úgy gondoltuk, hogy mivel kifejezetten munka jellegű közgyűlés lesz, protokoll vendégeket nem hívunk.

-       A beszámolókat, a többi döntésre váró anyagot terveim szerint előre elkészítem, és írásban mindenkinek a rendelkezésére bocsátom, hogy a közgyűlésen gyorsan és operatívan tudjunk dolgozni. Remélem, minderre lesz időm is.

-       A közgyűlésen majd foglalkozni kell a BEOSZ-HOKOSZ (Honvédségi Klubok Országos Szövetsége) egyesülési javaslatáról. A BEOSZ megvizsgálva a HOKOSZ javaslatát, abban a formában nem tartja megvalósíthatónak, de a tagegyesületek közgyűlésén is állást kell foglalnunk. (Bővebben szóban a közgyűlésen.)

3. Pénzügyi helyzet  2014.12.31.

- Bankszámlán:          84.248 Ft (Ebből 75.000 pályázaton nyert összeg)

- Készpénz:               18.100 Ft

4. Előttünk álló legfontosabb feladatok:

- Közgyűlés előkészítése, végrehajtása. Alapszabály módosítása, a módosítás érvényesítése a törvényszéken.

- Nyertes pályázat esetén a pályázott kiadvány és programok megvalósítása, a kapott támogatással való elszámolás.

- Szerződéskötés a 43-assal az irodabérlet ügyében, és  székhelyhasználati kérelem benyújtás a HM-nek.

- Kapcsolataink ápolása a társ szervezetekkel.

- Adóbevallás elkészítése

5. A BEOSZ ebben az évben  ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Február 26-án kibővített ünnepi elnökségi ülést tart, majd május 06-án ünnepi küldöttgyűlést szervez a Stefánia palotában. Az ünnepségről bővebben a közgyűlésen.

Várom a javaslataitokat bármely kérdésben!

Szép napot mindenkinek.

Székesfehérvár, 2015 február 03.

(Berdó Gábor Károly)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 22
Heti: 72
Havi: 36
Össz.: 70 172

Látogatottság növelés
Oldal: Hírlevelek 2015
Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület - © 2008 - 2024 - wathay-bajtarsiegyesulet.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés